За автора

ЗА АВТОРА

Донка Иванова Димитрова е родена на 1 април 1948г. По професия е магистър-фармацевт. Има прекрасно семейство, син и дъщеря, двама внуци-близнаци и един правнук.

През декември 2016 година, по време на работа, претърпява два поредни инсулта – исхемичен и хеморагичен, в следствие на което получава едностранна парализа на цялата дясна половина на тялото /хемиплегия/ и загуба на говора /афазия/ - предизвикана от поражения на мозъчното кръвообръщение. Следва дълъг процес за възстановяване с екип от рехабилитатори. Възстановява се до голяма степен походката и почти самостоятелно придвижване.

Афазията остава като езиково нарушение и, въпреки че са запазени напълно интелектуалните способности, е нарушена драстично възможността за комуникация. Заниманията с логопед не водят до особен успех.

През януари 2018 година, Донка започва занимания по арт терапия с дипломиран арт терапевт – Евгения Маринчева. Различни са методиките и предизвикателствата по време на арт терапевтичните сеанси, а по време на част от заниманията Донка започва да възстановява и своите говорни способности.

Решението да се организират изложби с рисунки на Донка Димитрова възниква в подкрепа на каузата на семейството и приятелите-терапевти да успеят в битката за възвръщане към качество на живот и нормална себеизява.

Изработката на артистични шалове по подбрани рисунки на Донка Димитрова е проект, реализиран с подкрепата на семейството, арт терапевта и много близки приятели – сподвижници на тезата, че любовта, единството и изкуството лекуват по-бързо и по-ефективно от всички други терапии на света и че животът след инсулт наистина трябва да бъде смислен и пълноценен!

Дони става символ на силата на духа, волята за победа над житейските изпитания и любов към живота и към семейството – ценности, които имат стойност за всяко човешко същество.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки