За каузата

ЗА КАУЗАТА

Асоциацията за инсулт и афазия е пациентска организация, която осигурява подкрепа за преживелите инсулт пациенти и техните семейства в България.
Нейните цели са:

  1. Да се осигурят пълноправни възможности за обучение и занимания за оцелелите след инсулт за тяхното физическо, умствено и емоционално развитие.
  2. Да се създаде адекватна среда за оцелелите след инсулт и техните семейства, която да обогатява и да прави техния живот пълноценен.
  3. Да се работи за осигуряване на достъпна среда за инвалидите до всички обществени места.
  4. Да се редуцира абсолютния брой на инсулти в България с 10%.
  5. Да се изградят и сертифицират специални отделения/звена в болниците за първа медицинска помощ на 90% от пациентите с инсулт в началната фаза.
  6. Да се създаде национален план за борба с инсулта, засягащ цялата верига от здравни грижи.
  7. Да се изгради и приложи стратегия за превенция и ограмотяване на обществото относно последиците от инсулта чрез промотиране на здравословен живот, приложение на информационни технологии за самоанализ и разпознаване на симптоматиката и редуциране на факторите, причиняващи инсулта, като околната среда /включително по-чист въздух/, социо-икономически и ниво на образованост на населението.

Мисията ни е да осигурим повече гласност на стратегиите и мерките за превенция, както и да образоваме обществото за симптомите на инсулта и начините за подпомагане на живота след инсулт.

С акцент към арт терапията и нейната роля за живота след инсулт, искаме да направим достъпни тези занимания за всички, които имат нужда от тях.

От картините на Донка един ден се роди идея за пресъздаването им във вид на артистични дамски шалове. Това се оказа невероятно позитивен уникален начин да се разпространи изкуството на човек, пострадал от инсулт, да достигне до повече хора посланието, че животът след инсулт може и трябва да бъде цветен и пълноценен.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки